Geena Lisa en Bart Peeters presenteren Radio 2 Zomerhit

Geena Lisa en Bart Peeters maken op vrijdag 17 augustus de winnaars bekend van de Radio 2 Zomerhit-trofeeën van 2012. Dat gebeurt tijdens een muziekshow live vanuit Middelkerke-Westende. Radio 2 maakt vanaf zaterdag 7 juli elke dag de genomineerden bekend in een categorie.

Vanaf zaterdag 7 juli maakt Radio 2 elke dag de shortlist bekend in een bepaalde categorie, elk uur van de dag vanaf 8 tot 17 uur, net na het nieuws. Elke categorie telt tien genomineerden. Op vrijdag 13 juli zijn alle genomineerden bekend en start de stemming van het publiek, en dat tot 11 augustus.

Op vrijdag 17 augustus zullen Geena Lisa en Bart Peeters dan de winnaars bekendmaken. Geena Lisa is alvast enthousiast. "Ik ben enorm blij dat ik Radio 2 Zomerhit met Bart mag presenteren. Wij mogen de artiesten in de bloemen zetten en dan nog eens samen, dat zijn twee vliegen in één klap", laat de presentatrice weten.

Net als vorig jaar telt Geena Lisa in "Vlaanderen muziekland" op Eén elke aflevering af naar Radio 2 Zomerhit op 17 augustus. Vanaf vrijdag 6 juli stelt ze elke week de genomineerden voor van een bepaalde categorie en nodigt ze een aantal artiesten uit die genomineerd zijn.