Hevige onweders veroorzaken wateroverlast

Er trekt een hevige onweerszone over het westen van het land. Dat veroorzaakt plaatselijk heel wat wateroverlast. Vooral de Westhoek, het zuiden van Oost-Vlaanderen en het Pajottenland in Vlaams-Brabant kregen al bakken water over zich heen.
In Zonnebeke liep een woonwijk onder.

In Zonnebeke, in de buurt van Ieper, is een woonwijk met een 40-tal woningen volledig ondergelopen. In de wijk "Boudewijnpark" is een weg zwaar beschadigd. De brandweer werd overstelpt met oproepen voor ondergelopen kelders en rioolputjes. Dat was ook het geval in de omgeving van Ninove, Deinze en Kruishoutem in Oost-Vlaanderen.

Ook het Pajottenland in Vlaams-Brabant kreeg het zwaar te verduren. Daar waren er onder andere problemen in rusthuis "De Zwaluw" in Vollezele, een deelgemeente van Galmaarden.

Vannacht is ook gemeld dat het centrum van Essen in de provincie Antwerpen onder water staat. Ook in Henegouwen en Namen is wateroverlast gemeld.

Volgens de weerkaarten moet het ergste nog komen. Nog de hele avond en nacht kan het blijven regenen, vooral in Antwerpen en Oost-Vlaanderen. Er kan zo'n 40 liter water per vierkante meter vallen in 12 uur tijd, wat bijzonder veel is.