Honderdtal tekeningen van Caravaggio gevonden

Italiaanse kunstdeskundigen hebben in Milaan een honderdtal tekeningen en enkele schilderijen ontdekt van de barokkunstenaar Caravaggio. De werken dateren waarschijnlijk van de periode tussen 1584 en 1588. Dat meldt het Italiaanse persagentschap Ansa.
"De gevangenneming van Christus" ook wel "De judaskus" genoemd, is een van de vele werken van Caravaggio.

Maurizio Bernardelli Curuz en Adriana Conconi Fedrigolli troffen de werken aan in het kasteel Sforzesco in Milaan. Volgens de kunstdeskundigen behoren ze toe aan de Italiaanse barokmeester Michelangelo Merisi da Caravaggio (1571-1610).

De tekeningen en schilderijen bevonden zich in het "Peterzano Fonds" van de schilder Simone Peterzano, bij wie Caravaggio zijn schilderdebuut maakte. De gevonden werken hebben een geschatte waarde van 700 miljoen euro.