Lieve Blancquaert maakt nieuwe reeks voor Eén

Lieve Blancquaert werkt aan een nieuwe achtdelige reeks over geboortes op Eén. Ze reist de wereld rond om te zien hoe de plek waar je geboren wordt je leven bepaalt. De opnames zijn al van start gegaan.
Lieve Blancquaert hier met haar man Nic Balthazar

In het nieuwe programma is Lieve Blancquaert in verschillende landen getuige van hoe kinderen ter wereld komen. “Een plaats waar moeders bevallen en kinderen geboren worden is een spiegel van die maatschappij, en daarom ook een heel boeiende plek om als journalist te werken”, aldus Blancquaert.

Het programma wordt gemaakt door Lieve Blancquaert en productiehuis Sultan Sushi en wordt uitgezonden in het najaar van 2013. De opnames zijn intussen al van start gegaan. Zo werd er al gefilmd in Kenia en Koeweit.

Naast de reeks zal Lieve Blancquaert ook drie boeken uitbrengen. Dat wordt een drieluik over geboorte, huwelijk en dood. Of er ook televisiereeksen komen over huwelijk en dood is nog niet bekend.