Opnieuw girafje geboren in Planckendael

In Dierenpark Planckendael in Muizen bij Mechelen is giraf Barbie dinsdag bevallen van haar derde jong, een mannetje van 1,80 meter. Moeder en kalf stellen het goed. De naam van het nieuwe girafje is Ndale, dat betekent schelm.

Het nieuwe girafje wandelt al vlot rond en mocht vanaf vanmiddag in het savannegedeelte van Planckendael rondlopen waar hij kon kennismaken met het grote publiek en de 4 andere giraffen van het dierenpark.

Het girafje krijgt de naam Ndale, wat schelm betekent. "We hebben gekozen voor de naam Ndale omdat het een deugniet is. Hij was nog maar pas geboren en hij sprong al rond", zegt dierenverzorgster Annelien Beyens.

De giraffen van Planckendael lijken erg sterk op de zeer bedreigde giraffen van Niger, waarvan er nog slechts een tweehonderdtal in leven zijn. Planckendael neemt deel aan een kweekprogramma, maar steunt ook de giraffenpopulatie in Niger zelf, onder meer door de lokale bevolking aan waterputten te helpen zodat mens en dier niet meer om hetzelfde water strijden.

Vorig jaar werden er ook al 2 girafjes geboren in Planckendael maar één ervan stierf enkele maanden later aan darmproblemen. De giraf is het "hoogste" dier ter wereld. Mannetjes worden maximaal 5,30 meter, vrouwtjes 4,30 meter.