Stock Christophe Coppens brengt 35.000 euro op

De onlineveiling van modeontwerper Christophe Coppens, die twee maanden geleden failliet ging, heeft zo'n 35.000 euro opgebracht. De rest van de collectie van de bekende hoedenontwerper wordt eind augustus opnieuw geveild.

Geïnteresseerden konden sinds 24 juni via het internet bieden op de 513 stuks uit Coppens' hoedenwinkel in de Dansaertstraat. Het ging onder meer om hoeden, sjaals, handschoenen, portemonnees en andere accessoires van de Belgische designer.

Het duurste stuk uit de onlineveiling was een poppenhuis uit 2001. De ietwat bizarre en gedurfde poppen in dozen uit hout, glas en diverse materialen werden gemaakt voor de expositie "The dollhouse II" in Amsterdam. De poppen gingen voor 1.400 euro onder de hamer. Een handgeslepen vaas bracht dan weer 1.100 euro op.

Bij de afsluiting van de veiling, vandaag rond 16 uur, was zo'n 70 procent van alle loten geveild. Veilinghuis Appelboom zal de rest van de collectie in augustus opnieuw online veilen.