Twintiger kritiek na arbeidsongeval

In Tielt is een man levensgevaarlijk gewond geraakt bij een arbeidsongeval. De twintiger was een machine aan het reinigen, maar kwam gekneld te zitten. Volgens het parket van Brugge en de arbeidsinspectie zijn er fouten gemaakt.

Het ongeluk gebeurde bij het bedrijf Latexco Solutions, een dochteronderneming van matrassenfabrikant Latexco. De man liep bij het ongeluk een longperforatie op en werd in kritieke toestand naar het ziekenhuis in Roeselare gebracht. 

Volgens het parket van Brugge en de arbeidsinspectie zijn er fouten gemaakt en had het ongeluk vermeden kunnen worden. "Het slachtoffer bediende die machine alleen, terwijl dat normaal door twee arbeiders moet gebeuren", klinkt het. Omdat niemand zich op het moment van de feiten in de buurt van de 26-jarige man bevond, kon ook de hulpverlening beter. "Andere arbeiders waren aan het stofzuigen. Zij merkten pas laat dat hun collega zich in een levensbedreigende situatie bevond."