191 populieren op Pukkelpopwei worden gekapt

Op de Pukkelpopweide in Kiewit worden 191 populieren gekapt. De bomen worden verwijderd om de weide veiliger te maken. Er worden wel nieuwe bomen aangeplant.

"Er komen boomhazelaren", zegt Hugo Simons van de brandweer van Hasselt. "Die soort heeft een redelijk diep wortelgestel dat dieper verankerd is in de grond. Daarnaast komt er ook nog een speciale verankering van de bomen met metalen kabels. Zo zijn de bomen een aantal meter onder de grond verankerd."

Het kan een week duren voor alle bomen gekapt zijn. Vorig jaar zijn er al 65 bomen weggehaald. Het festival werd toen getroffen door een hevige storm die 5 levens eiste. Het zal nu wel even duren voordat de nieuwe bomen voor schaduw zullen zorgen voor de festivalgangers.

Pukkelpop vindt plaats op 16, 17 en 18 augustus. Onder meer Björk en Foo Fighters staan op de affiche.