800 kinderhandelaars gearresteerd in China

De Chinese politie heeft 802 vermoedelijke kinderhandelaars gearresteerd. In diezelfde operatie zijn 181 kinderen gered in 15 provincies.

De Chinese politie heeft grootschalige raids uitgevoerd tegen twee vermoedelijke bendes van kinderhandelaars. Ook de bendeleiders werden hierbij gearresteerd.

Meer dan 10.000 agenten waren betrokken bij de operatie die al eerder dit jaar werd opgestart. De politie kreeg vermoedens van kinderhandel toen ze zwangere vrouwen in afgelegen ziekenhuizen zag. Waarschijnlijk vonden de vrouwen hier mogelijke kopers voor hun kind. 

Kinderhandel is een groot probleem in China, onder meer door de eenkindpolitiek. Ze worden verkocht door hun ouders of ontvoerd. De kinderen komen terecht bij kinderloze koppels of als arbeiders in huishoudens en fabrieken.