"Brusselse stralingsnorm moet omlaag"

Brussels Parlementslid Els Ampe stelt voor om de stralingsnorm voor gsm-netwerken in de hoofdstad te verlagen, zodat de nieuwe 4G-technologie gebruikt kan worden. Op dit moment heeft Brussel de strengste norm ter wereld.

Sneller en beter. De 4G-technologie blijkt een zegen voor het bereik van gsm's en de kwaliteit van internetverbindingen. Als ze  tenminste gebruikt kan worden.

Omdat Brussel op dit moment de strengste stralingsnorm ter wereld heeft, kan de nieuwe technologie waarschijnlijk niet gebruikt worden in de hoofdstad.  Volgens Els Ampe, Brussels Parlementslid voor Open VLD, moet daarom de stralingsnorm voor gsm-netwerken dringend naar omlaag.

In Vlaanderen, Wallonië en de buurlanden wordt de 4G-technologie binnenkort wel gebruikt. Brussel dreigt achterop te geraken en minder interessant te worden voor bedrijven als er niets gebeurt, aldus Ampe.