"Jupiler Blue" moet uit de rekken

De Leuvense biergroep AB InBev moet over een maand het lichte pilsbier Jupiler Blue uit de rekken halen. Dat heeft de handelsrechtbank beslist na een klacht van concurrent Alken-Maes.

Alken-Maes, een dochter van de Nederlandse groep Heineken, was naar de rechter gestapt na de lancering van het lichte pilsbier Jupiler Blue door AB InBev.

Maes vond dat de blauwe kleur op de blikjes te veel leek op die van de eigen pils en dat er bij de concurrent verwarring zou kunnen bestaan. Bovendien is de blauwe kleur sinds 2006 geregistreerd door Alken-Maes en verschilt die nauwelijks van de kleur waarin Jupiler Blue verpakt zit.

AB InBev had aanvankelijk geweigerd op de vraag van Alken-Maes om de kleur te wijzigen, maar de handelsrechtbank van Brussel geeft Maes nu gelijk. AB InBev krijgt nu een maand de tijd om de blikjes Jupiler Blue uit de handel te halen, zoniet volgt er een dwangsom.

Jupiler Blue heeft een lichter alcoholgehalte dan gewone pils en mikt dan ook vooral op het zomerweer. De uitspraak van de rechter kan AB InBev veel geld kosten.

Niet enkel gaat een massa blikjes bier uit de handel, maar het opnieuw lanceren van het bier in andere blikjes is ook niet gratis en zal wellicht pas na de zomer kunnen gebeuren. AB InBev gaat tegen de uitspraak in beroep.