"Nog 78 miljoen extra nodig voor begroting"

De federale regering moet nog 78 miljoen euro extra besparen om de begroting van dit jaar in orde te brengen. Minister van Begroting Olivier Chastel (MR) reageert tevreden op het verslag van het Monitoringcomité.

Het Monitoringcomité werd in 2010 opgericht om advies te geven tijdens de formatiegesprekken. Begin dit jaar besliste de regering om dat comité te behouden. Het volgt de inkomsten en uitgaven van de overheid op en bestaat uit mensen van de departementen Financiën, Begroting en Sociale Zekerheid.

Volgens dat comité moet de federale overheid dus nog 78 miljoen extra vinden. Volgende week houdt die regering een begrotingscontrole.

Minister van Begroting Olivier Chastel (MR) is tevreden en maakt zich sterk dat dat cijfer van 78 miljoen gehaald zal worden. Dat is niet onoverkomelijk, zegt hij, want begin dit jaar moest de federale overheid al 13 miljard euro extra besparen en dat is gelukt.