Bijna 90-jarige Marc Sleen gehuldigd in Gent

De striptekenaar Marc Sleen viert eind dit jaar zijn 90e verjaardag. Ter gelegenheid van die verjaardag is vandaag de ingekleurde heruitgave van de Nerostrip "De hoed van Geeraard de Duivel" voorgesteld.

Marc Sleen is het pseudoniem van Marc Neels. Op 30 december viert de striptekenaar zijn 90e verjaardag. De striptekenaar kreeg in zijn geboortestad Gent het eerste exemplaar van de heruitgave van "De hoed van Geeraard de Duivel" uit handen van schepen Lieven Decaluwe. Sleen kreeg ook een eremedaille van de stad opgespeld.

Marc Sleen voerde de stad Gent dikwijls op in zijn strips. Hij was ontroerd toen hij gehuldigd werd en zei lachend dat hij honderd jaar wil worden.

"Nero is in de eerste plaats een dagbladverschijnsel en geen stripheld. In de verhalen verschijnen herkenbare figuren met menselijke karakters", zei Lieven Decaluwe. De heruitgave van "De hoed van Geeraard de Duivel" ligt vanaf eind juli in de winkelrekken.