CD&V Zwijndrecht heeft een "lijsttrekkersduo"

CD&V Zwijndrecht schuift Ann Van Damme en Theo Van Roeyen naar voren als "lijsttrekkersduo" voor de verkiezingen in oktober. Er kan maar één iemand de eerste plaats op de lijst krijgen, maar de lokale partijafdeling wil beide kandidaten "sterk ondersteunen".

Ann Van Damme is afkomstig uit deelgemeente Burcht. Ze is op dit moment schepen voor Financiën, Middenstand en Jeugd. Dankzij wijkbabbels en postkaarten zou ze helemaal op de hoogte moeten zijn van wat er leeft in de gemeente.

Theo Van Roeyen is op dit moment fractievoorzitter in de gemeenteraad. In het overzichtsbericht dat deredactie.be over zwijndrecht schreef, liet hij het volgende optekenen: “Met Groen besturen was goed voor één keer. Alles ging goed, zo lang we het eens waren met Groen. Bij een meningsverschil konden wij nooit gewicht in de schaal gooien."

Volgens Van Roeyen heeft de CD&V voorbije legislatuur ervoor gezorgd dat "de begroting in Zwijndrecht niet is ontspoord". De volgende legislatuur wil de partij graag een spaarpot aanleggen.

lees ook