Congolese soldaten vluchten naar Oeganda

In Congo zijn 600 soldaten van het regeringsleger naar het buurland Oeganda gevlucht. Dat gebeurde nadat rebellen een belangrijke grenspost in Oost-Congo hadden ingenomen. Ook heel wat inwoners van de streek zouden naar Oeganda zijn gevlucht.
Rebellen in de heuvels in Oost-Congo.

In Oost-Congo woedt al maanden een bloedige strijd tussen het regeringsleger en rebellen. Die waren drie jaar lang geïntegreerd in het Congolese leger na een vredesakkoord, maar in april van dit jaar gingen ze aan het muiten.

Ze krijgen steun van buurland Rwanda, dat uit is op de grondstoffen in het oosten van Congo. Rwanda ontkent dat, maar rapporten van de Verenigde Naties bewijzen de betrokkenheid van het buurland. Het conflict heeft al aan duizenden burgers het leven gekost.