Erik Ver Berne trekt N-VA-lijst in Maasmechelen

De N-VA trekt met Erik Ver Berne als lijsttrekker naar de Maasmechelse kiezer. Hij steekt niet onder stoelen of banken dat de N-VA vanaf 1 januari 2013 Maasmechelen wil mee besturen. Petra Schmitz staat op 2 en Gerard Colson op 3.

Het afdelingsbestuur van de N-VA in Maasmechelen heeft de top-drie van de lijst unaniem goedgekeurd.

Erik Ver Berne zal de lijst trekken. "Hij gaat samen met een sterk team van nieuwe frisse mensen, geruggensteund door ervaren rotten, resoluut voor beleidsdeelname", klinkt het in het persbericht.

Ver Berne is 48 jaar en heeft een verleden bij de Volksunie. Hij is ook voorzitter van de ouderraad van Scholencampus De Helix en combineert zijn politieke carrière met zijn loopbaan als commercieel vertegenwoordiger bij een drukkerij.

“Ik ben behoorlijk fier dat ik dit enthousiast, ambitieus, maar vooral bekwaam team mag leiden naar de verkiezingen op 14 oktober 2012", aldus Ver Berne.

"Deze ploeg stelt zich niet tevreden met het status-quo van de traditionele partijen, maar wil daadwerkelijk de Maasmechelse trein op de rails zetten richting de noodzakelijke verandering die onze gemeente nodig heeft. Het mag in ieder geval duidelijk zijn: de N-VA wil vanaf 1 januari 2013 Maasmechelen mee besturen”, klinkt het.

Petra Schmitz (42) uit Kotem staat op de tweede plaats. Zij is opnameverantwoordelijke bij woonzorgcentrum Heyvis. Op de derde plaats staat voormalig zelfstandige slager Gerard Colson (67) uit Mechelen a/d Maas.

N-VA Maasmechelen schuift ondervoorzitter Andy Pieters (23) naar voren als kandidaat-provincieraadslid op de tweede plaats van de N-VA-provincieraadslijst. Die lijst wordt geduwd door Vlaams parlementsvoorzitter Jan Peumans. Pieters zal ook op de gemeentelijke kieslijst staan.

lees ook