Jonge panda's genieten ten volle van glijbaan

Het personeel in een pandafokcentrum in de Chinese stad Chengdu wil het zijn panda’s zo aangenaam mogelijk maken om uiteindelijk de beste resultaten te krijgen in hun voortplanting. Ontspanning staat dus centraal en dat al op jonge leeftijd. Een vernieuwde houten glijbaan werd dan ook meer dan gesmaakt door de diertjes. Opvallende en zelfs grappige beelden die het centrum maar al te graag met de wereld wilde delen.

Het is niet de eerste keer dat het centrum beelden van glijdende pandaberen op YouTube zet. Naar aanleiding van "Chengdu Panda Awareness Week", om de problematiek van de pandaberen nogmaals extra onder de aandacht de brengen, werd dit nieuwe filmpje ruim een week geleden gepubliceerd. Met de mededeling: "Wat is er plezieriger dan een panda op een glijbaan? VIER panda’s op een glijbaan!"

Reacties als "Nog nooit zoveel snoezigheid gezien!" en "Dit is zo lief. Ik zou hier de ganse dag naar kunnen kijken" bleven dan ook niet uit.

Chengdu Panda Base werd in 1987 geopend met de bedoeling om een fokprogramma op te starten voor dieren die met uitsterven bedreigd zijn. Er werd gestart met zes reuzenpanda’s, een aantal dat intussen danig gegroeid is.

Laat u vertederen:

lees ook