Moeizame avondspits door vakantie-uittocht

In en om Antwerpen verliep het verkeer vanavond erg moeizaam. Dat is het gevolg van ongevallen, werkzaamheden en de vakantie-uittocht die stilaan op gang komt. Ook elders was het druk en de hele avond en dit weekend wordt er druk verkeer verwacht.

Op de E19 tussen Nederland en Antwerpen was in Loenhout een kettingbotsing gebeurd, de weg was er een tijdje volledig afgesloten. Het verkeer vertraagde er sterk en daar is iemand op ingereden. Bij het ongeval waren vijf voertuigen betrokken en er vielen acht gewonden, twee zwaar- en zes lichtgewonden. Niemand verkeert in levensgevaar.

Ook op de Antwerpse ring in beide richtingen stonden er lange files.

Dat gold ook voor de E40 naar zee waar een verkeersongeval was gebeurd in Beernem.

Er wordt de hele avond en ook de rest van het weekend druk verkeer verwacht naar de kust, de Ardennen en ook in Frankrijk, in de richting van het zuiden.

Voor actuele verkeersinformatie kunt u terecht bij het Vlaams Verkeerscentrum.