N-VA vormt kartel met SP.A en Open VLD in Pittem

De N-VA trekt in Pittem naar de kiezer in kartel met de SP.A en Open VLD. Daarmee zullen er in oktober twee lijsten zijn: die van CD&V en die van alle andere partijen. De christendemocraten hebben een stevige absolute meerderheid in Pittem en de vraag is of dat zal veranderen.

Open VLD is op dit moment de enige oppositiepartij in de gemeenteraad van Pittem. De partij heeft twee zetels. Dat ze in oktober samen met de SP.A naar de verkiezingen trekt, werd bekendgemaakt in mei.

Nu laat ook de N-VA weten dat ze op de gemeenschappelijke lijst zal staan. De drie partijen kiezen de naam "Groep 2012". De N-VA wilde eerst een aparte lijst vormen maar "ze realiseerde zich dat  ze sterker zou staan met de coalitiepartners", klinkt het in de Krant van West-Vlaanderen.

Het kartel tegen CD&V is opmerkelijk, omdat de N-VA de voorbije maanden zelf nogal hard uithaalde naar andere partijen die in heel wat gemeenten een "anti-N-VA-kartel" sloten.

Sinds mensenheugenis is CD&V alleen aan de macht in Pittem, maar aangezien alle andere partijen hun krachten bundelen, zou het wel eens spannend kunnen worden in de anders zo rustige West-Vlaamse gemeente.

lees ook