Opnieuw terreurverdachten opgepakt in Engeland

De Britse politie heeft in Noord- en Centraal-Engeland zeven mannen aangehouden op verdenking van terrorisme. De politie heeft de arrestaties niet gelinkt aan de Olympische Spelen. Die gaan over drie weken in Londen van start.

De zeven mannen werden aangehouden nadat de politie in hun auto wapens en munitie had ontdekt. De wagen was op de M1 in Yorkshire voor een routinecontrole aan de kant gezet omdat er twijfels waren over de verzekering. De chauffeur, zijn passagier en de vijf anderen worden beschuldigd van de voorbereiding van een terreuraanslag.

Donderdag maakte de Britse politie al bekend dat in een andere operatie zes terreurverdachten werden aangehouden. De golf van arrestaties wordt voorlopig niet in verband gebracht met de Olympische Spelen in Londen, die over drie weken van start gaan.

Hoewel er volgens de Britse inlichtingendienst nog geen sprake is van een potentiële aanslag op de Spelen, wordt die mogelijkheid niet uitgesloten. Het dreigingsniveau staat in Groot-Brittannië op dit moment op 'substantieel'.