Smartphoneplannen Amazon worden concreter

Onlinewinkel Amazon zal op het einde van het jaar een smartphone op de markt brengen. Dat zeggen twee bronnen dicht bij het dossier aan Bloomberg. Het budgettoestel zal worden geproduceerd door iPhone-fabrikant Foxconn in China.

Amazon bracht eerder al een eigen tablet uit, de Kindle (foto). Dat toestel moest de concurrentie aangaan met onder meer de iPad van Apple. Amazon probeert dat door de toestellen onder de kostprijs te verkopen. Door de verkoop van apps, boeken en films zou dat verlies worden gecompenseerd. Wellicht zal de Amazon-smartphone op hetzelfde bedrijfsmodel gebaseerd zijn.

Het is nog onduidelijk op welk besturingssysteem het toestel zal draaien, maar Android maakt een goeie kans, aangezien ook dat besturingssysteem terug te vinden is op de tablet van Amazon. Amazon weigert voorlopig nog elk commentaar. Het bedrijf zou ook hard werken aan het opbouwen van patenten voor mobiele technologie.

Er is trouwens goed nieuws voor fans van de toestellen van Amazon. Het bedrijf zou volgens de Nederlandse technologiesite Tweakers.net in september een Nederlandse versie van zijn webwinkel openen.