Voortvluchtige pedofiel opgepakt op Heathrow

Een in België veroordeelde pedofiel is gearresteerd op Heathrow. Hij werd in 2011 veroordeeld tot 10 jaar cel voor de verkrachting van zijn dochtertje. De man was sindsdien op de vlucht maar is nu opgepakt op de Londense luchthaven Heathrow.

De man met Engelse nationaliteit werd in 2011 door het hof van beroep van Bergen veroordeeld tot 10 jaar gevangenisstraf wegens pedofilie. Hij sloeg toen op de vlucht, maar werd recent door het FAST-team van de federale politie gelokaliseerd in Thailand. Hij werd daar opgepakt en uitgewezen naar zijn thuisland. Op de luchthaven van Heathrow werd hij eergisteren gearresteerd op grond van de Belgische veroordeling uit 2011.

Het parket-generaal van Bergen vraagt de overlevering van de veroordeelde aan ons land. Het Hof in Londen moet hier nu over oordelen.