270 Brusselse winkels krijgen subsidie voor "facelift"

In 17 Brusselse handelswijken die er nu wat troosteloos bijliggen, zullen 270 winkels flink wat subsidies krijgen om hun gevel te renoveren. Dat meldt brusselnieuws.be. Als de winkels aantrekkelijker worden, hoopt het Brussels Gewest dat er meer klanten komen en dat ook de buurt heropleeft.

50% tot 70% van de gevelrenovatie zal betaald worden door Atrium, het Brussels agentschap dat de handelskernen promoot. De subsidies zijn er voor 17 handelswijken, onder meer in het centrum van Sint-Jans-Molenbeek, Jette en Laken.

"De klanten willen hun aankopen doen op authentieke plaatsen en in gerenoveerde, onderhouden winkels met een hoogwaardige architectuur", vertelt de directeur van Atrium, Pierre-Yves Bolus op TV Brussel. "Met de subsidies kan iedereen een beroep doen op creatieve professionals."