"Dodelijk ongeval had vermeden kunnen worden"

De socialistische vakbond ABVV eist dringend meer parkeerplaatsen voor truckchauffeurs. Gisteren kwam in Kruibeke een man om het leven toen hij met zijn auto tegen een geparkeerde vrachtwagen botste. "Dit ongeval had vermeden kunnen worden", klinkt het.

Vrachtwagenchauffeurs moeten zich houden aan verplichte rij- en rusttijden. Dat wil zeggen dat ze op bepaalde uren op zoek moeten gaan naar een plaats om hun vrachtwagen te parkeren en een dutje te doen. Maar de meeste parkings aan de kant van Belgische snelwegen staan 's nachts overvol.

Het is op zo'n overvol parkeerterrein dat gisteren een ongeval gebeurde. De bestuurder van een personenwagen reed van de snelweg af en botste op een geparkeerde oplegger. De man overleefde de klap niet.

De socialistische vakbond ABVV grijpt dit incident aan om nogmaals meer parkeerplaatsen voor vrachtwagens te eisen. Het ABVV houdt al enkele jaren een "zwartboek" bij waarin al dit soort ongevallen worden opgelijst. "Parkings langs snelwegen zijn onveilig, onvoldoende en oncomfortabel", klinkt het. "Dit ongeval had vermeden kunnen worden."