"Gabriel Garcia Marquez lijdt aan dementie"

De Colombiaanse schrijver Gabriel Garcia Marquez lijdt al sinds 1999 aan dementie en dat verklaart waarom hij niet meer schrijft. Dat heeft de broer van de 85-jarige schrijver gezegd aan studenten in Cartagena in Colombia.

Gabriel Garcia Marquez "heeft last met zijn geheugen" zei broer Jaime tijdens een lezing. "In onze familie lijden we allen aan dementie. Ook ik begin er problemen van te ondervinden", ging hij verder.

Volgens Jaime Garcia Marquez begon zijn beroemde broer in 1999 zijn eerste dementieproblemen te krijgen. Dat jaar onderging hij chemotherapie om kanker te bestrijden. Die therapie zou het dementieproces versneld hebben.

Gabriel Garcia Marquez werd bekend als schrijver van romans als "Honderd jaar eenzaamheid" (1972), "Liefde in tijden van cholera" (1986) en de novelle "Herinnering aan mijn droeve hoeren" (2004). In 1982 ontving hij de Nobelprijs voor de Literatuur.