"We moeten nieuwe beslissingen nemen"

De Spaanse premier Mariano Rajoy kondigt nieuwe belangrijke maatregelen aan die het begrotingstekort van zijn land moeten helpen terugdringen. Hij hoopt zo weer enige rust te creëren op de financiële markten, waar de Spaanse rente gisteren weer fors is gestegen.

"In de komende dagen gaan we beslissingen nemen om het begrotingstekort terug te dringen", zegt Rajoy. "We moeten nieuwe beslissingen nemen (..) op het vlak van structurele hervormingen, waarvan enkele heel belangrijke."

Echt concreet is Rajoy voorlopig niet. Hij heeft het over enkele maatregelen die deze maand al worden genomen en andere maatregelen voor later.

Volgende week worden voorgestelde maatregelen besproken in het parlement. In afwachting roept Rajoy Europa op om de afspraken over steun aan de Spaanse bankensector na te komen.