Apple krijgt opnieuw gelijk in geschil met Samsung

Een Amerikaans federaal hof van beroep heeft vrijdag bevestigd dat het Zuid-Koreaanse technologiebedrijf Samsung zijn smartphone Galaxy Nexus niet mag verkopen in de VS. Het is al de tweede overwinning voor Apple in korte tijd in het geschil over patenten.

De rechter in Washington was van oordeel dat Samsung wel degelijk een inbreuk had begaan op een Apple-patent voor de werking van Siri, een stemgestuurde personal assistant-toepassing die gebruikt wordt op de iPhone 4S.

Voor het Amerikaanse bedrijf Apple is het al de tweede gerechtelijke overwinning op rij tegen rivaal Samsung. Eind juni had een federaal hof van beroep in Californië ook al de verkoop van de tabletcomputer Galaxy Tab 10.1 van Samsung verboden.

Apple en Samsung zijn al een hele tijd verwikkeld in een wereldwijde strijd over mogelijke schendingen van patenten.