Carl Huybrechts naar N-VA Brasschaat

Sportjournalist en presentator Carl Huybrechts zal bij de verkiezingen op de lijst van de N-VA staan. Hij krijgt de 17e plaats, onderaan de eerste kolom op het stembiljet. De geruchten deden al langer de ronde dat hij naar de N-VA zou gaan.

"Als je zoals ik 4 kinderen hebt, dan denk ik dat dat het schip is waarop ik moet zitten om de best mogelijke toekomst voor mijn kroost en de wijde omgeving te garanderen", zegt Huybrechts aan Radio 2 Antwerpen. "De N-VA hoopt via mij een aantal mensen te overhalen op de partij te stemmen."

Volgens N-VA-lijsttrekker in Brasschaat Jan Jambon heeft Huybrechts zelf aangegeven dat hij wil meewerken. "Huybrechts en De Wever zijn al een tijdje vrienden en zo heb ik hem leren kennen. Op een bepaald moment heeft Huybrechts dan gezegd dat hij de partij voor de verkiezingen in oktober ten dienste wil staan. Dat aanbod hebben we met twee handen gegrepen."

Jambon maakt duidelijk dat er aan geen enkele van de kandidaten op de lijst beloftes over mandaten zijn gemaakt. "Maar als de mensen zelf duidelijk willen maken waar hun competenties liggen, dan kan dat voor mij."

Dat Huybrechts voor de N-VA kiest, komt niet helemaal als een verrassing.  Hij liep samen met N-VA-voorzitter Bart De Wever de Antwerp 10 miles en hij schreef ook een aantal boeken over De Wever.

lees ook