Hevige regen veroorzaakt wateroverlast

Heel het land werd gisteravond getroffen door felle regenbuien. In West-Vlaanderen en Antwerpen heeft dat geleid tot heel wat ondergelopen straten en kelders. Voor veel plaatsen is het niet de eerste keer dat er wateroverlast is.

In West-Vlaanderen waren er overstromingen in Ledegem, Tielt, Izegem, Roeselare en Moorslede. De brandweer van Izegem kreeg 200 oproepen binnen, die uiteindelijk in 26 interventies uitmondden. Op sommige plaatsen konden de riolen het water niet meer slikken. Alle zandzakjes in voorraad gingen zaterdag de deur uit. De Civiele Bescherming moest daarom in Jabbeke om een nieuwe voorraad.

In Pittem raakte een autobestuurder vast in het stijgende water. Ook in de Westhoek kreeg de brandweer enkele oproepen binnen, preventief werden er zandzakjes aangevoerd. Heuvelland was eerder deze week al zwaar getroffen door noodweer, maar de overlast leek gisteravond beperkt te zijn. "Enkel in de deelgemeente Wijtschate was het opnieuw alle hens aan dek", zei brandweerkapitein Geert Cuvelier aan Belga.

In de Antwerpse gemeenten Rumst en Lint moest de brandweer ter plaatse komen. Rioleringen en kelders moesten worden leeggepompt, enkele straten werden volledig afgesloten.

Ook in de loop van  zondagochtend wordt er nog veel regen voorspeld.