Lijst en programma CD&V Gent goedgekeurd

In Gent heeft CD&V haar lijst en programmapunten voor de verkiezingen in oktober bekendgemaakt. Opvallend is dat de partij voor jonge kandidaten kiest. Inhoudelijk zet de partij in op wonen, inspraak en "rechten en plichten".

Dat Vlaams volksvertegenwoordiger Veli Yüksel (zie foto) de partij zal trekken, was al eerder bekend. Lijstduwer wordt zuster Monica (Van Kerrebroeck). De lijst heeft ook duidelijk voor verjonging gekozen want voor heel wat kandidaten is het de eerste keer dat ze deelnemen aan de verkiezingen.

Inhoudelijk wil de partij iets doen aan de de betaalbaarheid van de woningen. Volgens de partij voldoet het woonbeleid niet en verhuizen daardoor veel jonge gezinnen uit Gent. CD&V vindt ook dat de Gentenaars onvoldoende betrokken worden bij het beleid. Daarbij doelt de partij vooral op de inwoners van de deelgemeenten. 

Rode draad door het programma is de boodschap dat elke Gentenaar rechten en plichten heeft. CD&V wil van Gent een warme stad maken maar waarschuwt ook dat wie zich niet aan de regels houdt, kordaat bestraft zal worden. 

Vlaams minister-president Kris Peeters gelooft in de Gentse partij. "Om verkiezingen te winnen heb je een sterke lijst, een goed programma en een eenduidige visie nodig. Die drie elementen zijn zeker aanwezig in de partij."

lees ook