Man schiet inbreker dood en wordt aangehouden

Gisteravond heeft een man een inbreker doodgeschoten in Thuin, ten zuidwesten van Charleroi. Hij is inmiddels aangehouden op grond van vrijwillige slagen en verwondingen met de dood tot gevolg, zonder het inzicht te doden.

De inbreker was een 18-jarige zigeuner. Hij was het aanpalende huis van de grootmoeder van de schutter binnengedrongen. De vrouw verblijft in het ziekenhuis.

De schutter had lawaai in het huis gehoord en was met zijn jachtgeweer ter plaatse een kijkje gaan nemen. De inbreker had een mes bij zich, maar het is niet duidelijk of hij daarmee gedreigd heeft. Hij werd geraakt in de buik en overleed aan zijn verwondingen in het ziekenhuis.

Overigens zaten drie medeplichtigen de inbreker in een wagen op te wachten. Zij sloegen op de vlucht en worden nu opgespoord