SP.A-vrouwen Zonnebeke overhandigen oude beha's

In Zonnebeke hebben 12 SP.A-kandidates hun oude beha's verzameld en afgegeven aan de cultuurdienst van de gemeente. Met de ludieke actie willen ze zoveel mogelijk vrouwen motiveren om een preventief borstonderzoek te ondergaan.

Omdat de kandidaten ook het wetenschappelijk onderzoek naar kanker belangrijk vinden, overhandigden ze naast de beha's een cheque ter waarde van 500 euro. De partij zamelde het geld in tijdens het 1 meiweekend. 

De actie van de SP.A-dames past in een grote sensibiliseringscampagne tegen borstkanker die de gemeentelijke dienst Vrije Tijd en Welzijn een tijdje geleden lanceerde. De dienst wil zoveel mogelijk lingerie verzamelen zodat een kunstenaar er tijdens het najaar een origineel kunstwerk van kan maken.

lees ook