SP.A geeft groen licht aan Stadslijst Janssens

In Antwerpen heeft de socialistische partij de Stadslijst van burgemeester Patrick Janssens unaniem goedgekeurd. Ook het ontwerpprogramma kreeg groen licht van de partij. De burgemeester wil zijn project van stadsvernieuwing voortzetten.

De Stadslijst is een samenwerking tussen de SP.A en CD&V. Voor burgemeester Janssens is het kijken over de partijgrenzen heen de sterkte van de lijst. Daarnaast benadrukt Janssens nogmaals dat Antwerpen niet het breekijzer voor de nationale politiek is. "Ik vrees dat als men Antwerpen gaat gebruiken als nationale inzet, de Antwerpenaren daar het slachtoffer van worden."

Inhoudelijk wil de SP.A extra aandacht besteden aan de Antwerpse jongeren. Ook wil de partij meer kwalitatieve publieke voorzieningen en investeren in groene ruimte. Omdat de Antwerpse bevolking de komende jaren alleen maar diverser wordt, willen de socialisten inzetten op een buurtgerichte aanpak. Ook van werkgelegenheid wil de partij werk maken.

Op de lijst verschijnen geen verrassende namen. Dat Patrick Janssens de lijst zal trekken en Yasmine Kherbache op de tweede plaats staat, was al bekend. Ook de namen van lijstduwers Marc Van Peel (CD&V), Kathleen Vanbrempt en Monica De Coninck had de lijsttrekker eerder al bekendgemaakt.

lees ook