Weergoden zijn Cactus niet goed gezind

Het publiek op het Cactusfestival in Brugge heeft de striemende regen getrotseerd om de concerten van Grant Lee Buffalo en The Black Box Revelation bij te wonen. De tweede festivaldag werd op de middag op gang geschoten door Kurt Vile & The Violators. "De groep bracht met zijn giftige folkrock een goed concert, maar het was niet meteen een rustige opener", aldus Kris Hendrix van Radio 1. Yeasayer mag vannacht de lichten doven in het Minnewaterpark.

De Amerikaanse folkrockers van Kurt Vile & The Violators hebben vanmiddag omstreeks 12.15 uur de festivalgangers in het Minnewaterpark in Brugge wakker geschud met een energiek concert. "Het was niet meteen een rustig aperitiefconcert, maar wel best aardig", aldus Kris Hendrix.

De Australische zanger C.W. Stoneking (foto) boeide daarna met zijn eigen composities in de sfeer van de blues en swing uit de jaren dertig. "Een lekker laidback concert met een in het wit uitgedoste zanger", oordeelt Hendrix.

Daarna stonden de Amerikaanse slowcorepioniers van Low op het podium. "Het was vreemd om het trio om drie uur in de namiddag aan het werk te zien. De groep is bekend voor zijn trage, verstilde en intense muziek. Het melancholische concert was troostrijk voor het publiek dat de regen trotseerde."

In de vooravond mocht Stef Kamil Carlens (foto) zijn duivels ontbinden met zijn Zita Swoon Group. De voormalige bassist van dEUS had een aantal muzikanten uit Burkina Faso meegebracht. "Het publiek was zichtbaar aan het wachten op de bekende nummers van Zita Swoon Group, maar aan het einde van het concert pakte de mayonaise heel goed", klinkt het.

De avond werd gekruid met de optredens van The Black Box Revelation (foto boven) en John Hiatt. "The Black Box Revelation is uitgegroeid tot de coolste rockband van het land. Het duo uit Dilbeek was vermoed na het optreden op Rock Werchter en in de VS op 4 juli, maar daar was niets van te merken tijdens het concert. John Hiatt was daarna bijzonder goed bij stem. Hij speelde echt de pannen van het dak", besluit Hendrix.

De Amerikaanse band Yeasayer sluit de tweede festivaldag op het Cactusfestival af. De organisatoren verwachten vandaag meer dan 7.500 bezoekers op het festival.