"Absynthe Minded is bron van genot, met zon"

De 6.000 bezoekers van Cactusfestival op zondag hebben het slechte weer getrotseerd om in het Minnewaterpark te genieten van de muziek van onder anderen SX, Woven Hand, Aloe Blacc, Blonde Redhead. In de vooravond klaarde de hemel op tijdens het concert van Absynthe Minded. Daniel Lanois (grote foto) sluit de 31e editie van Cactusfestival af. In totaal hebben bijna 20.000 festivalgangers de weg naar Brugge gevonden.

Het festivalterrein in het Minnewater in Brugge is na een weekend regen herschapen in een modderpoel. Toch laten de bezoekers het niet aan hun hart komen. Zondag hebben ongeveer 6.000 muziekliefhebbers de weg naar Cactusfestival gevonden.

SX (foto in tekst) uit Kortrijk mocht zondagmiddag de festiviteiten openen in het Minnewater. De band gooide vorig jaar hoge ogen met de hit "Black video" en werkt op dit ogenblik aan zijn debuutalbum.

Daarna kregen de Cactusgangers een concert van Woven Hand voorgeschoteld. David Eugene Edwards bracht een krachtige set met heel wat bezwerende nummers. Aloe Blacc en Blonde Redhead kregen de handen op elkaar in de late namiddag.

In de vooravond mocht Absynthe Minded (foto) zijn ding doen in het Minnewater. "De groep was een bron van genot en eindelijk was de zon van de partij", meldt radiojournalist Kevin Major. "Na het sterke concert van de Belgische groep mocht het publiek zijn poncho's en paraplu's helemaal opbergen. Ik ben geen weerman, maar het ziet ernaar uit dat er geen regen meer zal vallen", aldus Major.

Jamie Hince en Alison Mosshart van The Kills zorgden voor het rockmoment van de derde dag Cactus. Daniel Lanois sluit vannacht de 31e editie van Cactusfestival af. De organisatoren telden de voorbije drie dagen bijna 20.000 bezoekers: vrijdag 5.500, zaterdag 8.000 en zondag 6.000.