"Hasta la vista" wint in Karlovy Vary

De Belgische film "Hasta la vista" van regisseur Geoffrey Enthoven heeft de publieksprijs gewonnen op het 47e internationale filmfestival van Karlovy Vary in Tsjechië. Dat meldt het Vlaams Audiovisueel Fonds (VAF).
Geoffrey Enthoven (archieffoto)

"Hasta la vista" vertelt het verhaal van drie jonge kerels met een handicap die op eigen houtje naar Spanje reizen om er te genieten van de wijn, maar er vooral op uit zijn om hun maagdelijkheid verliezen. De hoofdrollen worden vertolkt door Robrecht Vanden Thoren, Gilles De Schryver, Tom Audenaert en Isabelle De Hertogh.

Enthoven klopte het op het Tsjechische filmfestival van Karlovy Vary internationaal gerenommeerde collega's als Ken Loach (met de film "The Angels' Share") en Thomas Vinterberg ("Jagten"), die respectievelijk op de tweede en derde plaats eindigden.

Eerder had het Amerikaanse entertainmentvakblad Variety Enthoven op een lijst van tien "te volgen" Europese regisseurs voor Karlovy Vary gezet. Het is nog maar de derde keer dat een Vlaamse regisseur doorbreekt tot het lijstje van tien Europese filmtalenten, aldus het VAF.

"Hasta la vista" kwam vorig jaar uit en scoorde zowel in binnen- als in buitenland. De film heeft verschillende internationale prijzen gewonnen en is al aan meer dan 20 landen verkocht.