Akkoord over "Farid le Fou" in Leuven-Centraal

In de gevangenis van Leuven-Centraal hebben de directie en de vakbonden een akkoord bereikt over de gevangene Farid Bamouhammad, beter bekend als "Farid le Fou". De man wordt vervroegd overgeplaatst, zoals de cipiers gevraagd hadden.

De cipiers van Leuven-Centraal wilden Farid Bamouhammad weg omdat hij zich te agressief gedroeg. De man staat bekend om zijn agressiviteit en wordt geregeld overgeplaatst naar een andere gevangenis.

Bamouhammad zal op 16 juli van Leuven-Centraal naar een andere strafinrichting worden overgeplaatst, vroeger dan gepland. In een mededeling van de directie staat dat hij ook niet meer zal terugkomen. Naar welke gevangenis hij vertrekt, is nog niet bekend. Volgens Laurent Sempot van het Gevangeniswezen wordt dat kort voor het moment van overplaatsing zelf bepaald.

Tot 16 juli zal elke verbale agressie van "Farid le Fou" onmiddellijk gesignaleerd worden en zal bekeken worden of er maatregelen genomen moeten worden. Bij fysieke agressie zou hij onmiddellijk verwijderd moeten worden.

De cipiers van Leuven-Centraal zullen vanaf morgen opnieuw normaal werken. Vandaag is er tussen 12 en 16 uur wel nog een werkonderbreking gepland, die niet wordt afgezegd.