Angelina Jolie is ereburger van Sarajevo

De Amerikaanse actrice Angelina Jolie is in Sarajevo uitgeroepen tot ereburger van de stad. De 37-jarige Jolie werd geëerd voor haar film "In the land of blood and honey" over het conflict in het voormalige Joegoslavië.

Angelina Jolie was te gast op het Filmfestival van Sarajevo. "De tijd die ik in Bosnië heb doorgebracht en de mensen die ik heb ontmoet, hebben mijn leven veranderd. De ervaring was zo uniek dat ik mij diep verbonden voelde met de mensen", zei Angelina Jolie.

"In the land of blood and honey" verscheen eind februari in de Belgische bioscopen. De film vertelt het verhaal van de relatie tussen een moslimkunstenares en een Servische agent tijdens de oorlog. Hun relatie komt zwaar onder druk te staan wanneer de oorlog in Joegoslavië escaleert.