Ervaring en verjonging op Ruimte-lijst De Pinte

De partij Ruimte heeft haar lijst en programma voorgesteld in De Pinte. Op de lijst gaan ervaring en verjonging hand in hand. De partij steekt niet onder stoelen of banken dat het op 14 oktober een sterk resultaat wil neerzetten.

Lijsttrekker wordt Trudo Dejonghe. Dejonghe is sporteconoom aan de Lessius Hogeschool in Antwerpen. De partij trekt met Dejonghe en de uittredende gemeenteraadsleden An Delfloor, Wim Vanbierbliet en Hilde Claeys duidelijk de kaart van de ervaring.

Maar er is in de partij ook plaats voor jong en nieuw volk. Opvallend is dat de 3 grote jeugdbewegingen van de gemeente elk een kandidaat leveren. Het gaat om Simon Suys van de Scouts, Jordy Bracke van FOS De Havik en Wim Theunissen van de Chiro.

Voor het lijstduwerschap heeft de partij gekozen voor een trio. Uittredend OCMW-raadslid Colette Verslyppe, voormalig campagneleider van Greenpeace Jan Turf en uittredend fractieleider Geert Depestele.

De partij wil inhoudelijk inzetten op ruimtelijke ordening, mobiliteit, dienstverlening en transparantie voor een vernieuwd beleid voor socio-culturele verenigingen. Naar eigen zeggen vindt Ruimte het na 30 jaar grijs beleid in De Pinte-Zevergem tijd om de gemeente opnieuw kleur te geven. 

lees ook