Etienne Van Vaerenbergh neemt afscheid van politiek

In Lennik heeft Etienne Van Vaerenbergh afscheid genomen van de politiek. De oud-burgemeester van Lennik was ook jarenlang Vlaams en federaal volksvertegenwoordiger voor de Volksunie. Zijn partij, LENNIK², stelde samen met kartelpartner N-VA dit weekend haar lijst voor.

Van Vaerenbergh was van 1983 tot 1994 burgemeester van Lennik. HIj was ook een tijdje schepen en OCMW-voorzitter. Van 1990 tot 1995 was hij federaal volksvertegenwoordiger en van 1995 tot 2004 Vlaams volksvertegenwoordiger. Voor het eerst sinds 8 gemeenteraadsverkiezingen is hij geen kandidaat meer.

Zijn dochter Kristien Van Vaerenbergh, federaal volksvertegenwoordiger voor de N-VA, zal samen met Geert De Cuyper de lijst trekken. De lijst is een kartel tussen Lennik² ,  waarvan Etienne Van Vaerenbergh de voorzitter is, en de N-VA.

De twee partijen kiezen op hun lijst voor zowel oudgedienden met ervaring als nieuwelingen. Volgens Etienne Van Vaerenbergh is de lijst evenwicht en dynamisch en combineert het visie, daadkracht en overtuiging.

lees ook