Jan Bijvoet krijgt hoofdrol in Nederlandse film

De Belgische acteur Jan Bijvoet (45) vertolkt de hoofdrol in de nieuwe film van de Nederlandse regisseur Alex van Warmerdam. Bijvoet vertolkt het titelpersonage in "Camiel Borgman".

De langspeelfilm "Camiel Borgman" vertelt het verhaal van de aankomst van de buitenstaander Camiel Borgman in een villawijk. De komst van Borgman luidt het begin in van een reeks verontrustende gebeurtenissen.

Alex van Warmerdam heeft voor de opnames een villa laten bouwen, compleet met omliggende tuin in het dorp Vogelenzang in de gemeente Bloemendaal. De opnames voor de film gaan maandag van start.

Jan Bijvoet is sinds 2005 een van de artistieke leiders van Theater Zuidpool. Hij werkte ook voor Blauwe Maandag Company en Het Toneelhuis. De acteur vertolkte verschillende bijrollen in tv-series als "Flikken", "Van vlees en bloed", "Witse" en "Recht op recht".

In "Camiel Borgman" staat Bijvoet samen met Hadewych MInis, Eva van de Wijdeven en Annet Malherbe voor de camera.
Regisseur Alex van Warmerdam vertolkt ook een rol in de film. Alex van Warmerdam heeft zelf een theaterverleden en is bekend van de eigenzinnige langspeelfilms "De Noorderlingen", "De jurk", "Grimm" en "Ober".