Malmö wordt gaststad van Eurovisiesongfestival

De Zweedse zender SVT heeft gemeld dat het Eurovisiesongfestival volgend jaar zal plaatsvinden in de Malmö Arena in Malmö. De halve finales vinden plaats op 14 en 16 mei, op zaterdag 18 mei is er de finale van de liedjeswedstrijd.

Loreen won eind mei met "Euphoria" de 57e editie van het Eurovisiesongfestival in Bakoe in Azerbeidzjan. Loreen was de vijfde Zweedse laureaat van de Europese liedjeswedstrijd, na ABBA (1974), Herreys (1984) en Carola Häggkvist (1991) en Charlotte Nilsson (1999).

Het land dat het Songfestival wint, mag de volgende editie organiseren. De Zweedse zender SVT koos bewust niet voor hoofdstad Stockholm. In mei is Stockholm de gaststad voor het wereldkampioenschap ijshockey.

Malmö is de op twee na grootste stad van Zweden. De Malmö Arena biedt plaats aan 15.500 toeschouwers. "De Malmö Arena kreeg de voorkeur vanwege de heel goede infrastructuur", meldt Martin Österdahl, de producer van de liedjeswedstrijd.