Massale steun voor uitgewezen Afghaanse jongen

Als er niets gebeurt, wordt de twintigjarige Parweiz Sangari morgen op een vliegtuig naar Afghanistan gezet. Via de socialenetwerksite Facebook werden in 48 uur tijd al meer dan 7.000 mensen verzameld die willen dat de jongen blijft. "Zijn leven is in gevaar", klinkt het.

"Parweiz is geïntegreerd en spreekt Nederlands", klinkt het op Facebook. "Zijn vader werd vermoord, zijn huis werd in brand gestoken, toch oordeelt de Belgische staat dat hij niet in gevaar is."

Parweiz is nu vier jaar in België. Een gezin uit Boechout wil hem adopteren maar hij is nu helemaal uitgeprocedeerd en hij moet dus teruggestuurd worden naar Afghanistan. Het gezin trok als laatste hoop naar het Europees Hof voor de Rechten van de Mens, maar ook daar werd het dossier verworpen.

De 7.000 mensen op Facebook willen voorkomen dat hij morgenvroeg op het vliegtuig wordt gezet, maar voorlopig is er nog geen enkele officiële instantie die heeft aangegeven actie te ondernemen om Parweiz hier te houden.

Het verhaal doet denken aan de jongen Scott Manyo die ook dreigde uitgewezen te worden en wiens verhaal uitgebreid in de media kwam. Hij mag in extremis zijn studies afmaken in ons land.