Nog een Bart De Wever? Ja, in Kaprijke!

De N-VA in Kaprijke heeft een wel heel bijzondere kandidaat op haar lijst voor de verkiezingen in oktober. Niemand minder dan Bart De Wever staat erop. Al gaat het niet om de N-VA-voorzitter, maar om een naamgenoot.

Zes jaar geleden werd de Kaprijkse De Wever al gevraagd om op de lijst te staan. "Maar toen wilde hij nog niet", zegt voorzitster Katleen Verstichel. "Maar zijn buurman, die nu ook op de lijst staat, heeft het hem deze keer nog eens gevraagd. Hij heeft er even over nagedacht en dan beslist de stap te wagen."

Dat hij ook Bart De Wever heet, is een grappige bijkomstigheid maar niet de essentie, vindt de partij. "We hebben hem zeker niet alleen voor zijn naam gevraagd. We wisten al langer dat hij sympathie had voor onze partij", zegt Verstichel. "Daarenboven denk ik dat het niet meteen extra stemmen zal opleveren. Op gemeentelijk vlak wordt er eerder gestemd op personen die men kent, en niet op bekende namen."

Dat nationaal-voorzitter Bart De Wever wel gecharmeerd is door zijn naamgenoot, heeft hij al in een videoboodschap duidelijk gemaakt. Daarin feliciteert hij zijn naamgenoot en wenst hem veel succes.

Lijsttrekker Patrick Hugaert

De N-VA-lijst zal getrokken worden door de 58-jarige Patrick Hugaert. Lijstduwer is Carlos Bogaert. De lijst pakt ook uit met 2 kandidaten uit deelgemeente Bentille.

De top 3 wordt vervolledigd door Carmen Swinnen op plaats 2 en Hugo Van Leuven op plaats 3.

lees ook