SP.A/Groen fleurt Hasselt op met "guerilla gardening"

Groen en SP.A Limburg hebben dit weekend letterlijk de handen uit de mouwen gestoken. Gewapend met tuinmateriaal en bloemen en plantjes kleurden ze de Runkstersteenweg in Hasselt wat groener.

Met de tuinieractie willen beide partijen de aandacht vestigen op een nog groener en aangenamer Hasselt. Volgens de partijen is het Hasseltse stadsbestuur daarvan al overtuigd. Nu roepen de partijen de inwoners op om zelf de handen uit de mouwen te steken.

"In Hasselt hebben de inwoners al in veel stadsprojecten meegedacht en ze maken hiervoor ook tijd vrij", zegt schepen Valerie Del Re (SP.A, kleine foto). "Dus waarom nu geen beroep doen op hun creativiteit om Hasselt nog groener te maken?"

Groen en SP.A besloten in mei om in kartel naar de provincieraadsverkiezingen te trekken. Hun "guerilla gardening"- actie past in de grote campagne "Geef toekomst!". Met hun "Lente akkoord" bundelen de 2 partijen de krachten om Limburg uit te bouwen tot een solidaire, ecologische en sterke provincie.

Wat is guerilla gardening?

Het fenomeen bestaat al tientallen jaren en wordt over de hele wereld beoefend. Het is het aanleggen van een tuin of perkje op een plek waar dat officieel niet mag. Op die manier willen "guerilla gardeners" het groen weer in de stad krijgen. 

lees ook