Koçak krijgt geen plaats op SP.A-lijst Beringen

Selahattin Koçak (SP.A) heeft geen plaats op de SP.A-lijst in Beringen gekregen. Eerder was de schepen van Turkse origine al samen met een andere SP.A-schepen een tijdje zijn bevoegdheden kwijtgeraakt. Koçak zou benaderd zijn door Open VLD.

Volgens de lokale SP.A-voorzitter Freddy Pirens zijn er “bepaalde strubbelingen geweest, waarmee we eerder negatief in het nieuws zijn gekomen.” Bij de lijstvorming zou daarom geopteerd zijn voor 4 nieuwe mensen met Turkse afkomst. Koçak is naar verluidt benaderd door Open VLD, maar daarover volgt wellicht pas dinsdag bevestiging.

Naast Koçak staat ook Ahmet Koç, de andere Beringse SP.A-schepen van Turkse afkomst die regelmatig onder vuur lag, niet op de lijst voor de gemeenteraad. Koç staat wel op de lijst voor de provincieraadverkiezingen.

Meest gelezen