Zandsculpturenfestival dankt de weergoden

Het Zandsculpturen- festival in Blankenberge heeft de kaap van de 50.000 bezoekers bereikt. Een groot deel van het succes is te danken aan het mindere weer van de afgelopen maanden.

Het Zandsculpturenfestival opende op 1 juni en heeft dit jaar als thema sprookjes. "We zijn een indoorevenement geworden, en de mensen beginnen dat ook te weten. Bovendien profiteren we van de nabijheid van Sea Life, dat aan de overkant ligt", legt Alexander Deman van het Zandsculpturenfestival uit.

Het festival heeft buiten ook enkele kastelen in zand staan, maar die blijken geen last te hebben van de regen en wind. "Het zijn kastelen, geen anatomische figuren, dus de schade is niet zo zichtbaar", zegt Deman. Het festival, dat aan zijn tiende editie toe is, loopt nog tot 2 september.

Meest gelezen