All Nippon Airways houdt vijf vliegtuigen aan de grond

De Japanse luchtvaartmaatschappij All Nippon Airways heeft zaterdag vijf vliegtuigen van Boeing aan de grond gehouden vanwege een probleem aan een motoronderdeel. Het zou gaan om een “voorzorgsmaatregel”. De vijf toestellen hebben een Rolls Royce-motor.

Vijf 787 Dreamliner-vliegtuigen van Boeing werden uit roulatie genomen nadat er ongerustheid was over een onderdeel van de motor. Bij Rolls Royce, de fabrikant van de motor, spreekt men over “een onderdeel met een verminderde levensduur”.

Het zou om een klein probleem gaan. Twee van de vijf vliegtuigen zijn intussen hersteld en mogen opnieuw de lucht in. Voor de drie overige toestellen wordt er gewacht op onderdelen.

Boeing laat weten dat het probleem beperkt is tot de vijf toestellen en er geen andere vliegtuigen in gevaar zijn. Er zouden ook geen 787 Dreamliner-toestellen meer worden geleverd met hetzelfde onderdeel.

Meest gelezen