De Strangers op 1 in de albumlijst

Tien jaar na het definitieve afscheid van de groep De Strangers, staan de Antwerpenaren op de eerste plaats in de albumlijst van de Ultratop. De leden van de Strangers zelf zijn stomverbaasd over hun nummer 1-positie.

ARS Entertainment, de platenbaas van De Strangers (archieffoto), heeft zo'n maand geleden de dubbele compilatie-cd "Back to back" uitgebracht. Op de ene staan de grootste hits van de Strangers en op de andere die van Katastroof.

De twee Antwerpse groepen zijn nu doorgeklommen naar de eerste plaats in de albumtop 200 van de Ultratop. Op het album staan onder meer hits als "Schele Vanderlinden" en "Bij de rijkswacht" van De Strangers en "Met de wijven niks as last" en "Zuipe!" van Katastroof.

De leden van De Strangers vielen compleet uit de lucht toen ze het hoorden van hun nummer 1-positie. "Wij wisten niet eens dat die cd er was", zegt bassist Ernest "Nest" Adriaensens in de Corelio-kranten. Adriaensens laat wel weten dat hij blij is met het onverwachte succes.

Meest gelezen