250 euro boete voor lastigvallen vrouwen

De stad Brussel wil administratieve boetes uitdelen aan wie vrouwen lastigvalt op straat. Dat berichten enkele kranten. Het stadsbestuur en het parket van Brussel hebben daarover afspraken gemaakt na de uitzending van de documentaire "Femme de la rue".

In de documentaire is te zien hoe vrouwen worden aangesproken en lastiggevallen in Brussel. Het stadsbestuur en het parket van Brussel hebben na de uitzending beslist boetes uit te delen voor seksuele intimidatie. De boetes bedragen 250 euro.

Eerder reageerde ook minister van Binnenlandse Zaken Joëlle Milquet (CDH) op de documentaire. Ze zei "beroerd" te zijn door de beelden. De minister wil dit najaar nog een wetsvoorstel indienen om het begrip "seksisme" wettelijk te definiëren en de slachtoffers van seksisme op straat beter te beschermen.

Meest gelezen